طهماسب مظاهری ضمن بیان اینکه دولت هم اذعان دارد که چند نرخی بودن ارز باعث فساد است، اظهار داشت: اما جزمیت و همتی که برای عملیاتی شدن تک نرخی شدن ارز لازم است در دولت وجود ندارد.
به گزارش آی آر اقتصاد به نقل از افکارنیوز، طهماسب مظاهری، رئیس کل اسبق بانک مرکزی در گفتوگو با رادیو در مورد علت نوسانات نرخ ارز در این روزها توضیح داد: تغییر تقاضای ارز ناشی از افزایش نقدینگی که متقاضی ارز هست بوده است.
وی با بیان اینکه دولت و بانک مرکزی به این نتیجه رسیدند تا اجازه دهند نرخ ارز بالا رود تصریح کرد:در نظام چند نرخی تصمیمات دولت بسیار در افزایش یا کاهش نرخ ارز اثر گذار است چرا که اگر دولت میخواست نرخ ارز به مقدار سابق باشد میتوانست با فروش ذخایر ارزی خود نرخ ارز را در همان مقدار ۳۷۰۰ تومان نگه دارد.
حذف چند نرخی بودن ارز در دولت دوازدهم
رئیس کل اسبق بانک مرکزی با بیان اینکه دولت یازدهم قبل از روی کار آمدن قول داده بود که ارز را تک نرخی کند اما این اتفاق صورت نگرفت اشاره کرد: دولت یازدهم از ابتدا هر شش ماه یک بار بحث تک نرخی کردن ارز را مطرح میکرد اما تا پایان دولت نیز عملیاتی نشد؛ امیدواریم این اتفاق در دولت دوازدهم رخ دهد و شاهد ارز تک نرخی باشیم چرا که در ارز تک نرخی می توان عامل اصلی تغیر قیمت ارز را نوسانات بازار دانست و نه سیاستهای دولت.
طهماسب مظاهری با بیان اینکه دولت به این نتیجه رسیده است که ارز باید تک نرخی باشد افزون کرد: هر کارشناسی به اینکه کالا اعم از ارز و .. باید تک نرخی باشد اذعان دارد ؛ چرا که در هر اقتصادی اگر کالای مصرفی دارای چند نرخ باشد عامل فساد است.
طهماسب مظاهری با بیان اینکه تقاضای ارز در اقتصاد سالم در شرایطی بیشتر میشود که مصرفکنندگان بخواهند با ارز کالا، خدمات و ماشینآلات بخرند و وارد کشور کنند گفت:اما در شرایط کنونی کشور عامل اصلی افزایش نرخ ارز حفظ ارزش پول است.
۲ دیدگاه
اشتراک ها : سرمایه گذاری و گشایش اعتبار خارجی باید در صنعتی باشد که درآمد ارزی دارد - اقتصاد ایران
اشتراک ها : یکسان سازی نرخ ارز، تقویت ارزهای خارجی و کاهش ارزش پول ملی - اقتصاد ایران